onsdag 14 november 2012

Vetebullar

När man har både jäst, mandelmassa, smör och mjölk i kylen så måste man bara sätta en ordentlig bulldeg. Innehållet varieras mellan klassisk kanel till mandelmassa. Man kan egentligen blanda i vad som helst. Helt enkelt vad "Huset har att erbjuda".

 Vetebullar:

50 g Jäst
100 g Rumsvarmt smör
5 dl Standardmjölk
1/2 tsk Salt
1 dl Socker
1/2 tsk Mortlad kardemumma
ca 14 dl Mjöl

Fyllning

Smör
Kanel
Socker

Mandelmassa
Smör
Kanel
Vaniljsocker

Rivet äpple
Smör
Kanel

Blanda mjölk 37°C, jäst, socker, salt. Klicka i det rumsvarma smöret i vätskan och tillsätt mjölet. Knåda i en maskin om möjligt ca 10 min tills degen är slät och glansig. Se till så att det rumsvarma smöret är ordentligt inknådat i degen så det inte blir klumpar. Låt jäsa i gärna 1h. Sen är det bara att börja testa olika sorters bullar. Jäs dem färdiga bullarna i 30 min under bakduk. pensla med ägg och ha på pärlsocker eller mandelspån. Baka sedan bullarna i 8-10 min i 250°C. Om du gör en längd sänk värmen till 225°C och ha inne den i 20-25 min.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar