När man har både jäst, mandelmassa, smör och mjölk i kylen
så måste man bara sätta en ordentlig bulldeg. Innehållet varieras
mellan klassisk kanel till mandelmassa. Man kan egentligen blanda i vad
som helst. Helt enkelt vad "Huset har att erbjuda".
Vetebullar:
50 g Jäst
100 g Rumsvarmt smör
5 dl Standardmjölk
1/2 tsk Salt
1 dl Socker
1/2 tsk Mortlad kardemumma
ca 14 dl Mjöl
Fyllning
Smör
Kanel
Socker
Mandelmassa
Smör
Kanel
Vaniljsocker
Rivet äpple
Smör
Kanel
Blanda mjölk 37°C, jäst, socker, salt. Klicka i det rumsvarma smöret
i vätskan och tillsätt mjölet. Knåda i en maskin om möjligt ca 10 min
tills degen är slät och glansig. Se till så att det rumsvarma smöret är
ordentligt inknådat i degen så det inte blir klumpar. Låt jäsa i gärna
1h. Sen är det bara att börja testa olika sorters bullar. Jäs dem
färdiga bullarna i 30 min under bakduk. pensla med ägg och ha på
pärlsocker eller mandelspån. Baka sedan bullarna i 8-10 min i 250°C. Om du gör en längd sänk värmen till 225°C och ha inne den i 20-25 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar