*Tårta till 22 personer.
* Bröd till huvudrätten. Alltså surdegsbaguetter.
* Mozarella sallad.
Schwarzwaldstårta
Schwarzwald:
100 g rostad mald mandel
6 st äggvitor
1 dl socker
300 g mörk choklad
5 dl grädde
Vaniljsocker
ev apelsin skal
Vispa ägvvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret i slutet tillsätts de rostade malda hasselnötskärnorna. grädda 150° i ca 50 min. Bred ut smeten till 3 st likastora bottnar.
Pensla bottnarna med mörk choklad, sen brer man ut resten av chokladen på ett bakplåtspappaer och gör antingen tungor eller bara ett stort ark som man sedan gör fyrkanter av som på tårtan nedanför. Vispa sedan grädden och tillsätt vaniljsocker samt apelsinskal efter behag. Varva sedan marängbottnarna med grädden samt spritsa runt om tårtan. Sätt på choklad flanern samt garnera efter behag.
Ja o nu tycker ni förstås att åååh vilken fin tårta!! Men oj vad man kan lura sig!! Det var meningen att den skulle se ut så här men jag och marängen var inte riktigt överens denna dag så det bidde någonting annat. Så det får bli ett nytt försök snart igen. Tror att det var som så att jag hade salt i när jag rostade hasselnötterna samt att dem inte var kalla tillräckligt. Ska berätta nästa gång jag gör det. Så istället blev det en choklad och blodapelsin tårta..
Fusk rakt igenom eftersom jag försov mig.
Så det blev
- Köpebotten
- Köpt blodapelsin mousse
- Egengjord mockakräm
- Hemmagjorda choklad flarn
- Grädde.
Som slängdes ihop på söndagmorgonen eller snarare lunch!!! Men den blev god i alla fall. Förutom att köpebotten är riktigt sunkigt!!! Jajaja man kan inte vara på topp jämt!!
Farmors tårta blev i alla fall som förväntat. Hemmagjord tårtbotten, hemmaplockade hallon (svärmor), Egengjord vaniljkräm, gele samt grädde. Mycket fint.
Farmors tårta blev i alla fall som förväntat. Hemmagjord tårtbotten, hemmaplockade hallon (svärmor), Egengjord vaniljkräm, gele samt grädde. Mycket fint.