onsdag 12 september 2012

Cheesecake krom!!

Att planera efterrätt direkt efter att man har tränat kan ibland medföra att man gör något helt oväntat nytt. Speciellt när man hämtar inspirationen från bakhyllan i affären. Visste dock att min kära pojkvän är sådär inställd till cheesecake men vision är som sådan att man måste försöka att omvända skeptikerna.
Det finns inget som är äckligt bara mindre gott!!
Så kvällens underbara kräftskiva avslutades därför med denna underbara cheesecake, dock lite omgjord från receptet. Den rekommenderas verkligen till och med av skeptikern hemma ;)



Cheesecake krom:
Botten:
200g Digestivekex
50g smör

Fyllning 1:
100g vit choklad
0,5 dl socker
200g Philadelphiaost
1,5st gelatinblad
2tsk Rom (eller rom arom)
2dl grädde

Fyllning 2:
100g mörk choklad
0,5 dl socker
200g Philadelphiaost
1,5st gelatinblad
0,5 dl starkt kaffe
2dl grädde


Krossa kexen och blanda med smöret i en form med löstagbara kanter och ställ i kylen.

Lägg gelatinbladen i vatten i ca 5 min. Blanda philadelphiaost och socker medans chokladen smälter i grädden. Koka inte grädden utan sjud den bara för att kunna vispa den. Tillsätt gelatinbladen innan choklad- och gräddblandningen svalnar. Vispa blandningen och blanda ihop alltsammans och tillsätt smaksättaren (kaffe/rom). Häll sedan först i den ena fyllningen i formen och sedan ringla i den andra så att det bildar ett marmorerat monster. Ställ in den i frysen och ta fram en stund innan den ska serveras så att den hinner tina lite.

Garnera med hackade hasselnötter samt chokladsås.

Man kan smaksätta den med precis vad som helst. Det är bara att laborera och ta vad man tycker är gott för dagen!!!








Äntligen igång!!!

Ja nu har jag äntligen fått tummen ur och skaffat mig en blogg som jag har funderat på ett bra tag. Men när jag äntligen fick min efterlängtade hushålls assistent och bak och matlagnings genen började suga ordentligt så kände jag att det var dags!!!
De är ju en helt ny värld för mig detta men jag ska göra mitt bästa för att de ska bli intressant. Har varit runt på en del bloggar och dem ser så himla proffsiga ut så det gäller ju att inte ligga på sofflocket.