torsdag 22 november 2012

Tandorigryta

Indiskt ville min kära sjukling hemma ha idag och är man sjuk så får man som man vill. Händer ju inte så ofta så man får passa på. Han hjälpte ju mig också att hämta mitt paket på DHL servicepoint och bar in min 25 kg "lätta" finbetongsäck. Det ska gjutas julklappar!! Men det är ett helt annat kapitel. Så idag snickrade jag ihop en Tandorigryta. Fick inspiration av en arbetskamrat på en av alla våra gemensamma lördags middagar på jobbet. 

 Tandorigryta:
2 st Kycklingfileer
10 cm Purjolök
1-2 st Vitlöksklyftor
2 cm Ingefära
1 st Burk kokosmjölk
1 st Paprika/Zucchini
 Tandorikrydda
Salt & Peppar

Mango chutney
Jordnötter
Banan


Idag blev det ont om tillbehör!! Men man tar vad man har!!
Häll på tandorikryddan på kycklingfileérna och lät stå medans du hackar lök, paprika/zucchini och river ingefära och vitlök. Dela sedan kycklingen i bitar och stek den tillsammans med löken, vitlök och ingefära. När kycklingen är genomstekt tar du i paprika/zucchini och låter steka med ett tag. Häll sedan på med kokosmjölk samt krydda efter smak och tycke. Servera grytan antingen med ris eller bara bröd. Beroende på vad som finns hemma. Men det viktigaste ä tillbehören. Skivad banan, jordnötter och mango chutney sätter verkligen pricken över i:t. maklig måltid!!!


Lite gjutning innan maten sitter aldrig fel!!!