måndag 12 november 2012

Budapästrulle



Detta är en tårta som är välanvänd hemma hos familjen Andersson i Mofalla. Den är en favorit av både mig och Mamma. Den kan även göras dagen innan. Mamma fryser till och med in den, är ju så klart inte lika god som när den är färsk men det funkar helt klart.
                         

2 dl äggvita
3 dl socker
1 påse snabbmarsanpulver
100 gr finhackade hasselnötter eller solrosfrön för ett nötfritt alternativ.

 fyllning
3 dl grädde
1 burk avrunna mandariner eller den frukt/bär som finns tillgänglig, såsom hallon, blåbär mm                         
                                                                    

Sätt ugnen på 175 °C och baka i 15-20 minuter.


1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Kan ta tid.                                     
2. Häll i sockret och vispa ytterliggare så smeten är riktigt hård
3. Blanda snabbmarsan och hasselnötter eller solrosfrön.
4. Rör ner blandningen i marängvispet. Bred ut i en långpanna på bakplåtspapper.
5. Grädda i nedre delen av ugnen.
6. Låt kakan kallna.
7.  Vispa grädden och bred över kakan. Lägg på frukten och rulla ihop den till en rulle.

Jag och min underbara Mamma som är min stora förebild.




                     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar