måndag 12 november 2012

Banan muffins

Dagens bakning bestod av bananmuffins med valnötter samt lite julkrydda som blev över från förra veckan äppelrutor. Alltid bra att ta vara på det som finns. Även det sista i Johans dröm vaniljyoghurt förpackning fick slinta ned och tog då istället bort filmjölken samt vaniljsockret. Får ju leva upp för namnet "Vad huset har att erbjuda". Gjorde även en frosting att ha på eftersom det låg lite Philadelphia ost i kylen och skräpade.   
Banan muffins
5 dl vetemjöl special
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 tsk bakpulver
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 st mogna bananer
1 dl gräddfil eller filmjölk
2 st ägg
0.75 dl raps- eller solrosolja
2 dl grovhackade pekannötter

175°C baka i ca 20 min 

Frosting:
150g Philadelphia ost
75g Smör
Florsocker
1 tsk Lönnsirap
2 nypor Havssalt
Blå karamellfärg
Muffinsplåt är nästan ett måste enligt mig.

Johans kvällsmuta.

Resten ska med på filmkväll.

Vispa ihop socker och ägg. Mosa banan och rör ner yoghurten och nötterna. Häll samman alla ingredienser och fyll muffinsformarna till hälften.  Baka i mitten av ugnen i ca 20 min i 175°C. Under tiden så gör frostingen. Vispa osten och smöret till en slät smet. Tillsätt sedan sirapen och florsockret. När du fått önskad konsistens smaka av med havssalt och färga ev. i valfri färg. Dekorera ev. med strössel.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar