onsdag 14 november 2012

Mjuk pepparkaka

Tänk vad lätt det är att gå upp när man vet att man ska tillbringa dem första timmarna i köket och BAKA!!! Sååå roligt. Som vanligt låg jag och funderade på vad som fanns i köket att förädla denna dag. Kom då fram till att vi hade en 3:a grädde som gått ut för några dagar sedan. Perfekt syrlighet att göra en mjuk pepparkaka på.

Mjuk pepparkaka.
100 g Smör
2 st Ägg
2 1/2 dl Socker ( 1 dl råsocker och 1 1/2 dl socker)
1 1/2 dl Sur grädde eller filmjölk
1 msk Nejlikor
1 msk Ingefära
2 msk Kanel
1/2 tsk kardemumma
1 1/2 tsk bakpulver
3 1/4 dl Mjöl

Vispa ägg och socker pösigt och smält samtidigt smöret. Häll sedan i grädden och kryddorna i smöret och blanda till en slät smet, Häll i blandningen i ägg smeten. Tillsätt mjöl och bakpulver. Baka i nedre delen av ugnen på 175°C i ca 40 min eller tills kakan är färdig.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar