lördag 17 november 2012

Äpplepaj med pepparkaka

Har man myslördag på jobbet så måste man såklart ha en efterrätt. Och vad är inte godare än en smulpaj. Men eftersom jag hade framme assistenten för att mala mandel till huvudrätten så passade jag på att tänka lite i andra banor och samtidigt göra dagens vad huset har att erbjuda. Det blev då en smulpaj med mald mandel och pepparkakor. Ska bli roligt att smaka ikväll!!! Hoppas innerligt att den blir bra men annars kan vi ju alltid äta vaniljsås!!

3 st äpplen
10 st mandlar
4 st pepparkakor
2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk kanel
100 g smör
1 msk mjöl

Skiva äpplena och lägg dem i formen. Mal mandel och  pepparkakor. Blanda i socker, smör, havregryn och mjöl. Strö kanelen över äpplena tillsammans med lite socker. Baka i 225°C i nedre delen av ugnen tills den fått färg.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar