torsdag 20 december 2012

Mintkakor

Julgodis är ju så klart en av favoritsysslorna vid jul. Och eftersom min kära Mamma älskar en mintkaka till kaffet så tänkte jag att i år så blir det en av dem nya julgodisprojekten. Det är som med allt julgodis inte så svårt bara aningens pilligt. Men jag gjorde grovjobbet på bakdagen hos kära Karin i låssby så det var bara att doppa dem i choklad när jag kom hem.

Mintkakor:
1 st äggvita
3-4 droppar pepparmyntsolja
1/2 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker

100 g mörkchoklad
Stössel

Vispa äggvitan fluffigt och tillsätt pepparmyntsoljan. Blanda sedan i florsocker och vaniljsockret. Blandningen ska vara så pass seg att man kan kavla ut den. Lägg sedan upp den på florsockrat bakbord och stansa ut små runda kakor. Eller gör små bollar och tryck ut. Låt dem sedan stelna och ställ sedan in dem i frysen för att enklare kunna doppa dem i chokladen. Smält chokladen i vattenbad och doppa sedan mintknapparna där ioch garnera med lite strössel.


Dekorera glaset med ett hjärta och lite snöre så  piffar det upp lite.

Olika sorts strössel är alltid bra att ha hemma!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar