Pitabröd:
Börja sätta degen eftersom den ska jäsa 1 h.
Av degen blir det 8 st bröd. Bakas på 250°C i 8 min.
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk honung
2 msk olivolja
1 tsk salt( eller efter behag)
13 dl mjöl ( tills degen släppt kanterna)
Lös upp jästen i 37°C vatten och tillsätt sedan honung, olivolja och salt. Blanda sedan i mjölet tills degen släppt kanterna. Låt jäsa 1 h. Ta upp på mjölat bakbord och försök att knåda så lite som möjligt. Gör 8 st 10 cm stora runda kakor. Jag bakade dem 4 i taget. Sätt dem i mitten av ugnen i 8 min.
Sen är det bara att strimla kycklingen och slänga ihop en kebabsås. Vit eller röd. Den röda blir bäst om man låter den stå o puttra ett tag och sedan serverar den kall dagen efter. Eller så tar man tacosås om man har bråttom. Och eget val av sallad och grönsaker.
Röd kebabsås:
500g krossade tomater
1 st finhackad gul lök
2 msk tomatpuré
1 st köttbuljong
1 dl vatten
1/2 tsk svartpeppar
1 nypa socker
1/2 tsk spiskummin
Hackad färsk chili efter behag.
Blanda samman allt och låt stå att puttra ett tag. Häll upp i burk och förvara i kylen.
Vit kebabsås:
250g yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 nypa salt
1 krm svartpeppar
1 tsk starkt paprikapulver
1 nypa socker
Blanda samman allt och låt stå o dra i kylskåp en stund.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar