tisdag 8 januari 2013

Viltkebab

Brorsan kom häromdagen med ett recept som han tyckte vi skulle prova. Det är ju aldrig fel att få inspiration från andra. Så när jag ändå höll på att fixa inför jul tog jag upp 1 kg älgfärs och slängde ihop en rulle. Det tar lite tid men det är det värt.

Viltkebab:

1 kg viltfärs (älg+vildsvin)
1 msk malen spiskummin
3 st pressade vitlöksklyftor
1 ägg
2 msk grovmalen svartpeppar
2 tsk salt
2 msk lökpulver

Blanda samman alla ingridienser och lägg ut två lager med alu.folie. Lägg i smeten och rulla ihop. Låt ändarna vara öppna så att saften kan rinna ut. Lägg rullen på gallret och ställ in en djup form under för att ta upp saften. Baka i 150°C i 3,5 timma. Ta sedan ut den och låt svalna. Gör förslagsvis den dagen innan och ta sedan ut den och skär i tunna skivor. Stek i smör och krydda. Servera i pitabröd samt samma vita och röda kebabsås som i kycklingfajita.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar