söndag 6 januari 2013

Viltpaj

Har nu varit hemma i Hjo veckan efter nyår och haft det gött och träffat vänner. Har även hjälpt mamma med lite planering och matlagning. Går så himla enkelt när vi drar igång. Så det skulle produceras en paj till 13:dags afton. Vi hade älgfärs som bas och sen var det bara att börja spåna. Vi gick in på http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/ och där fanns det en hel del bra tips. Hittade då ett recept på en paj som vi tvistade till lite så klart. Den blev riktigt god tillsammans med lite sallad.

Mofallas viltpaj:
 Pajdeg:
3 dl grahamsmjöl
125 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
500 g viltfärs
1 1/2 hackad gul lök
500 gr krossade tomater
1 dl creme fraiche
300 g grovt hackade kantareller
Färsk timjan
Viltfond
Salt & Peppar

Klä formen med pajdegen och nagga den innan du bakar den i 225°C i ca 5 min. Smörstek kantarellerna och ställ vid sidan medans du fräser löken tillsamman med färsen. Häll därefter i tomater, creme fraiche, och kantarellerna. Koka upp och låt stå och sjuda i ca 15 min. Tills nästan att vätska försvunnit. Smaka av med salt, peppar och timjan samt viltfond. Häll fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen i 20-25 min på 225°C. Garnera med lite färsk timjan samt en god sallad.
Låt väl smaka!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar