lördag 10 november 2012

Fläskdumplings

Nu har min goda vän Gun kommit ner från Stockholm och hälsat på och då tog jag tillfället i akt att prova att tillverka dumplings som jag blev bjuden på av Rebecka http://halv8hosmig.blogspot.se/ för några helger sedan. Dem är så sjukt goda och inte alls så krångligt att göra. Dem ser dock inte så aptitliga ut men så grymt goda. Och glöm ej dip såsen.

Dumplings.
400g fläskfärs
2 dl purjolök
2 dl vitkål eller zucchini
1-2 klyftor vitlök
ca 10 cm ingefära
2 msk fisksås
Soya
Sesamolja
Salt & peppar

Dip sås:
Sesamolja
Vatten
Soya
Citron
Ingefära
Sweetchilli sås
Chili

Hacka purjolök, chili och zucchini fint. Riv ingefära och vitlök och blanda ihop alla ingredienser med fläskfärsen. Ställ in blandningen i kylen.  Rör samman dip såsen. Ta fram dumplings dumplingsplattorna och lägg en lagom stor klick på varje platta och ta vatten på kanterna och vik ihop till små knyten. Lägg vitkålsblad i dumplingskorgen eller ångkokaren så att dem små knytena inte fastnar och ställ den under vattenbad. Dumplingarna ska ångkokas i ca 7 min tills fläskfärs blandningen är kokt. Lägg upp dem på ett fat och servera tillsammans med dip såsen.




Köpte dumplingskorgen och dumplingsplattorna på en välsorterad asiatisk mataffär nära lilla bommen i Göteborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar