torsdag 8 november 2012

Youghurt pannacotta med Mango jelly.

En kväll när våra kära vänner Maria och Daniel kom över på middag så bad jag Johan att leta upp ett dessert recept med mango eftersom vi hade några som låg och skräpade o inte ville något annat än att bli förädlade till något oerhört gott. Tyvärr hann den inte stå så länge men den var ofantligt god ändå. Så försök att kanske till och med göra den kvällen innan.

Youghurt pannacotta.

3.25 dl youghurt
ca 1 dl socker
1 dl mango i bitar
5 tsk pulver gelatin
1 dl vatten

Jag bytte ut youghurten och sockret mot Yoggi dröm vanilj.
Men annars så e de bara att hälla gelatinet i vattnet så det får stå o dra en stund, mixa yoghurten med mangon till en slät smet. Hetta upp smeten och tillsätt gelatin. Det får absolut inte koka eftersom man då riskerar att det skär sig.

Häll upp pannacottan i serverings skålarna och ställ in i kylen medan du gör Mango jellyn.

Mango jelly.

1 dl mango i bitar
3 tsk socker
1 1/4 tsp pulver gelatin
1/2 dl vatten
citron

Häll gelatinet i vattnet så det får stå o dra en stund, mixa mango och socker till en slät smet. Häll ev. i lite citron saft eftersom mangon kan ha en tendens att bli väldigt söt. Hetta upp smeten under omrörning och tillsätt gelantinet.

Låt svalna en stund innan du häller på jellyn på pannacottan. Ställ in i kylen och låt stå där minst 4 timmar. Gärna över natt.

http://2.bp.blogspot.com/-Jf7v03tXuCE/T8XXvnerBFI/AAAAAAAAAMs/BEUL5tTKgFY/s1600/Picture3.png
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar