torsdag 8 november 2012

Elses Bacon rullade dadlar.

Hade för några helger sen en liten tapas kväll här hemma med några goa brudar från mitt gamla jobb o vi slängde ihop en liten tapas buffé. Det i särklass godaste var våra bacon lindade dadlar så här kommer receptet.

1 pkt Bacon
1 pkt dadlar
I bit gorgonzola ost
Några soltorkade tomater med spad
Färsk basilika
Salt o Peppar

Ta o mixa gorgonzola osten med dem soltorkade tomaterna till en kräm, spä med spadet från dem soltorkade tomaterna. Mixa även med den färska basilikan. Salta o peppra krämen och ställ in i kylen så den kallnar. Kärna ur dadlarna om du inte som vi köper redan urkärnade på påse. Fyll sedan dadlarna med krämen och linda en halv baconskiva runt. Lägg dem i en ugnsfast form och kör dem på 225°C i ugnen tills dem fått lite färg.

Låt väl smaka!!!

dad2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar