torsdag 8 november 2012

Kantarell risotto.

Har nu äntligen tagit tag i det här med risotto. Vet ej egentligen om det var ett så bra drag eller inte. Eftersom man blir fast i träsket. De e ju såååå himla gott och så enkelt. Tur e väl att jag inte dricker så mycket vitt vin eftersom detta inte direkt är någon smalmat. Går ju också att variera det ofantligt mycket, de e bara att ta "vad huset har att erbjuda". Men kantareller eller sparris hör än så länge till mina favoriter.

Kantarell risotto:

1+1 msk smör
1/2 st lök
2 msk kantareller
1 st kyckling buljong
1 1/2 dl vitt vin
2 1/2 dl vatten
2 dl aboriris
Riven parmesan efter tycke och smak.
Färsk mald peppar.

Stek löken med 1 msk smör, den ska ej brynas. Tillsätt också en del av kantarellerna och till sist riset och stek det tills riset blivit glansigt. Häll i vinet, vattnet och buljongen och låt stå och puttra tills riset är färdigt. Det ska då ha en liten hård kärna i mitten. Tillsätt då parmesan osten och det sista smöret samt lite nymald peppar. Toppa med lite stekta kantareller, riven parmesan och en timjan kvist.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar