Vildsvinskorv:
200 g späck
1 st gul lök
2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk salt
3 msk grädde
Peppar
1 st kruka timjan.
1 pkt fjälster
Lägg fjälstret i vatten gärna 1 dygn men i alla fall minst 4-5 timmar. Skölj sedan fjälstret några gånger innan det stoppas. Skär köttet i bitar samt späcket och ställ in i frysen för att bli nästan fruset. Hacka löken fint. Ta ut köttet och mal det på den mellanstora skivan, varva vildsvinskött och späck. Blanda sedan i dem andra ingridienserna. Låt stå o dra i kylen i några timmar. Ta fram korvsmeten o undertiden den blir lite varmare så trä på fjälstret på korvhornet, ta på lite olja innan så glider det lite lättare. Sedan är det bara att börja stoppa, blir det luft i försök att få ut det genom skårorna på korvhornet. Sedan är det bara att frysa in dem eller tillaga dem på en gång. Lägg korven i en hög stekpanna tillsammans med lök, lagerblad, kryddpeppar och häll på vatten tills korven är täckt. Sjud i ca 15 min dem ska ha en innertemperatur på ca 68 grader. Sedan häll av vattnet och klicka i en klick smör i stekpannan och stek korvarna. Servera med grovkornig senap samt stuvad potatis eller som ett tillbehör på julbordet,
Låt väl smaka!! Bästa kommentaren från Johan när han smakade, "Det smakar ju kött"! Så skillnaden mellan korv man köper i affären och denna är att det smakar kött!!
Lägg fjälstret i vatten gärna 1 dygn men i alla fall minst 4-5 timmar. Skölj sedan fjälstret några gånger innan det stoppas. Skär köttet i bitar samt späcket och ställ in i frysen för att bli nästan fruset. Hacka löken fint. Ta ut köttet och mal det på den mellanstora skivan, varva vildsvinskött och späck. Blanda sedan i dem andra ingridienserna. Låt stå o dra i kylen i några timmar. Ta fram korvsmeten o undertiden den blir lite varmare så trä på fjälstret på korvhornet, ta på lite olja innan så glider det lite lättare. Sedan är det bara att börja stoppa, blir det luft i försök att få ut det genom skårorna på korvhornet. Sedan är det bara att frysa in dem eller tillaga dem på en gång. Lägg korven i en hög stekpanna tillsammans med lök, lagerblad, kryddpeppar och häll på vatten tills korven är täckt. Sjud i ca 15 min dem ska ha en innertemperatur på ca 68 grader. Sedan häll av vattnet och klicka i en klick smör i stekpannan och stek korvarna. Servera med grovkornig senap samt stuvad potatis eller som ett tillbehör på julbordet,
Låt väl smaka!! Bästa kommentaren från Johan när han smakade, "Det smakar ju kött"! Så skillnaden mellan korv man köper i affären och denna är att det smakar kött!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar