fredag 6 december 2013

Kladdkaka.

Tänk att man efter otaliga kladdkakor äntligen hittat ett recept, en tid och ett resultat där även jag blev supernöjd. Det är den bästa kladdkakan som jag någonsin bakat. Ibland så lyckas man och det är väl tur det annars hade man förmodligen slutat eller nej så dåligt går det inte baka eller laga mat. Men en riktig fullpoängare detta så är man sugen på något riktigt gott så gör denna enkla lilla kaka!

150g Smör
3st ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,25dl kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1krm salt
100g mörk choklad

Smält smöret och smält ner chokladen i den. Vispa ägg och socker lite lätt med en ballongvisp. Sikta ned mjöl, kakao och vaniljsocker. Tillsätt en nypa salt och häll i smör och choklad blandningen. Smöra en form med diameter 21 cm och baka på 175 grader i 24 minuter mitt i ugnen. Är formen 24 cm så sänk baktiden till 21 min. Kakan kommer vara lös när den tas ut och låt svalna lite innan den ställs in i kylen. Låt väl smaka gärna med en klick grädde eller vaniljglass. Smaksätt gärna grädden med lite lakrits, likör, eller servera med färsk frukt eller bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar