fredag 6 september 2013

Mustig gryta

Ja de var man äntligen igång igen. Mycket har hänt sen sist......vi har blivit husägare, jag har fyllt 30 och sommaren har varit helt underbar. Men nu ser jag fram emot en skön höst o speciellt vintern. Så när ni sitter där i höstmörkret så har jag ett tips på en grymt god gryta. Funkar även på hungriga gubbar på jobbet.

500 g grytbitar
Smör att steka i.
1 tsk Salt
2 st lagerblad
1krm svartpeppar
3dl buljong + rödvin
1burk Syltlök
200 g hela champinjoner i burk
1 msk mjöl
1 msk soya
2 msk tomatpure
1/2 msk worchestershire sauce
1 dl grädde

Stek grytbitarna i smöret tills dem fått stekyta. Krydda med peppar salt och häll i rödvin vatten tomatpure och buljong samt lagerblad och worchestershire sauce. Låt stå att puttra i några timmar tills köttet börjar bli mört. Tillsätt sedan champinjoner, Syltlök,  soya, och blanda ut mjölet i grädden, smaka av efter smak och tycke. Servera med ris och en vanlig grönsallad eller liknande. Jag gjorde på 2,4 kg kött och hoppas att det räcker till 10 hungriga Volvo arbetare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar